HENKIERUNNERS // TEMPELRUNNERS
25 MAART LENTELOOP RHOON
Wedstrijden regio

Za 27 jan Grote Rivierenloop Hoornaar. Afstanden; 5/10km

Zo 28 jan Bertusloop Delft .Afstanden;5/10km

Zo 28 Jan Lengkeekcross Oostvoorne. Afstanden; 4.6/8.6/12.6km

Zo 28 jan Rokkeveense Dekkerloop Zoetermeer. Afstanden; 5/10/21.1km

Za 3 feb Leo Ammerlaanloop Bleiswijk. Afstanden; 5/10km

Za 3 feb Souburghcross Alblasserdam.

Za 3 feb Heijenoordtunnelloop. Oud-Beijerland. Afstanden; 12.5/25km

Zo 4 feb Groenhovenloop Gouda.Afstanden; 5/10/21.1km

Zo 4 feb Houtloop Delft. Afstanden; 3.5/7/14km

MEER WEDSTRIJDEN KLIK HIER 

Of de Hardloop kalender

Wandelen

Meer info kijk hier onder

Meer wandeltochten

Naast het eten en drinken vind ik de feestdagen ook erg leuk vanwege alle wedstrijden die georganiseerd worden. Op tweede kerstdag deed ik alweer voor het vierde jaar op rij mee aan de kerstcross bij TVS90 in Spijkenisse. Het lopen gaat de laatste tijd erg goed en nadat ik in de 2 weken voor kerst al twee PR's had gelopen (10 km in 36:03 en 5 km in 17:18) kwam ik in Spijkenisse ook binnen op een mooie 3e plaats. 
De volgende wedstrijd stond 5 dagen later alweer gepland en was op oudejaarsdag in Soest bij de Sylvestercross. Dit is een van de grootste Nederlandse crosslopen van het jaar en omdat ik tegenwoordig bij atletiekvereniging PAC mee loop mocht ik in de wedstrijd van de snelle lopers starten. Hier stond ik aan de start met toplopers uit Nederland en Europa. Waar ik normaal in de wedstrijden redelijke vooraan start, leek het me nu verstandig om achterin te gaan staan. Dit bleek terecht want ondanks dat ik de eerste 300 meter door mul zand ongeveer 20 km/uur ging, liep ik vrijwel helemaal achteraan. Zo had ik in het eerste stuk van de totaal 10.4 km maar 3 of 4 lopers achter me. Gelukkig vond ik aardig mijn draai en begon ik op het loodzware parcours met veel los zand en stukken bagger met diepe plassen steeds meer lopers in te halen. Op 6.5 km ongeveer begon ik het zwaar te krijgen en ging ik helaas licht door mijn enkel. Hierdoor moest ik in de laatste km's nog wat plaatsen prijs geven maar kwam ik toch erg tevreden als 79e van de 91 over de finish.

 

Nu in 2018 proberen om nog weer wat sneller te worden en weer lekker mijn wedstrijdjes te blijven lopen. Allen nog de beste wensen en tot binnenkort aan de start.

 

Groeten Mark


Reacties (2)

Ik hoor u allemaal al denken, is er een bos in Alblasserdam .Hier op moet ik zeggen ,ja er is een bos in Alblasserdam .Nog niet zo groot als het Valckesteijnsebos maar wel zoiets. Vincent heeft het lopen helemaal te pakken en na dinsdag de cross bij tvs 90 te hebben gelopen leek hem het een goed idee om ook deze loop te gaan doen . Ik stemde er meteen mee in en dus gingen we op weg naar Alblasserdam.Er stonden ongeveer 60 mensen aan de start wat precies genoeg was voor zo loop . De loop ging over 4 ronden van 3,2 km .Op de site stond dat deze loop met gewone loopschoenen goed te doen was en om dat mijn trail schoenen nog niet helemaal droog waren probeerde ik het dus met de gewone loopschoen.Maar doordat ze flink in het bos bezig waren geweest met kappen en andere werkzaamheden waren de paden toch aardig met modder bezaaid.Dit maakte het toch wel wat moeilijker en waren de trail schoenen met net wat meer grip beter geweest ,maar het was niet anders. Vincent wist nog niet of hij voor 3 of 4 ronden ging maar ik ging in ieder geval voor 4. Heerlijk loop weer was het .10 graden wel veel wind (maar in het bos weinig last) en geen regen ,terwijl er in de nacht aardig wat was gevallen. Het was heerlijk lopen in het bos ,wat bruggetjes ,scherpe bochten wat plassen ,eigenlijk een beetje een halve cross. Ik liep in een groepje van 3 wat met in gaan van de laatste ronde was uitgedunt tot 2. De laatste km moest ik lossen en werd zo dus tweedein 56.30  op een 10 seconden van nummer 1 . Vincent die nog niet zoveel km maakt ging toch voor de 4 ronden( bijna 13km) wat op zo parcours echt knap is .Op het laatst sprinte hij nog van zijn tegenstander weg en had een tijd van 1.13.30 min . Na afloop waren er heerlijke oliebollen en gingen we tevreden naar huis met hele zware benen van de oliebollen .

Henk

Reacties (1)

Zoals de vele jaren er voor was het weer tijd voor de Kerstcross op tweede kerstdag bij TVS90 uit Spijkenisse. Na alle regen ,Sneeuw en noem maar op van de afgelopen weken ,wist je dat het parcours niet makkelijk zou zijn . Heerlijk vooruitzicht vind ik dat ,want dat is het géne wat crossen zo leuk maakt. Dit jaar stonden er best veel Tempelrunners aan de start. Natuurlijk was Joop er ook om zoals altijd de boel aan elkaar te praten. Lopers van de Tempelrunners waren, Jan Liefhebber ,Leo Bresser, Piet Klaaijsen,Mark de Munter en ik zelf natuurlijk .Ook Vincent en Sabrina waren weer van de partij.Er stonden iets meer de 100 lopers aan de start wat na een druk weekend nog best veel was. De ronde was ongeveer 2.1 km lang en in totaal kon je er 4 lopen . Dit keer was de ronde andersom gedaan wat op zich best leuk was .Het was erg zwaar en met een carrousel erbij wat na de eerste ronde al helemaal stuk was gelopen was het lekker glibberen. Het was weer heerlijk om zo de tweede kerstdag te beginnen nu volgt de rest nog even zoals het eten en drinken wat er natuurlijk ook bij hoort . Nog fijne dagen verder en tot de volgende keer maar weer.

Hier een prachtige film van de cross Hier een film van Leo   Hier foto's   HIER uitslagen

Henk

Reacties (1)

Voor de zestiende maal was alweer de kerstloop bij CAV Energie in Barendrecht. De afstanden waren ook dit jaar weer 5/ 10 of 16.1km. Aanwezige van  de Tempelrunners waren Mark en ik en ook Vincent had ik weer mee genomen. Mark en Vincent gingen voor de 5km ( met in het achterhoofd dat ze dinsdag moeten crossen in Spijkenisse) en ik voor de 10km . Er was best een goede opkomst wat ik niet verwacht had met dat sombere weer. Start was om 11.00 uur . Na 200m gingen we al de baan af door een nauw stukje ,waar je dan ook even stil kwam te staan . Voor de rest ging het prima . Na 2km gingen de 5km lopers ergens naar rechts en gingen wij rechtdoor richting Ridderkerk . Na een leuke ronde kwamen we weer terug op de baan en zag ik Mark en Vincent al staan kletsen. Ze hadden goed gelopen ,Mark had een mooie tijd van 17.18 en Vincent 24.15 . Ik zelf had 41.36  en was ook wel tevreden. Dinsdag wordt het weer crossen bij Tvs 90 en als u zin heb ,gewoon gaan . HIER DE UITSLAGEN 

Reacties (1)
Handige links
Regio uitslagen
  Verenigingen

  Aaa  /Alblasserdam
  Avantri / Schoonhoven
  AV Fortuna /Vlaardingen
  AV Passaat / Papendrecht
  AV Spark/ Spijkenisse
  AV Waterweg /Maassluis
  AV Flakkee /Middelharnis
  AV Spirit/Oud-Beijerland
  Brugrunners / Spijkenisse
  Cav Energie /Barendrecht 
  De Kievitten /Bleiswijk
  Olympus70  / Naaldwijk
  Pallas 93   / Hellevoetsluis
  Parthenon   / Dordrecht
  PAC     /  Rotterdam
  RA     /    Rotterdam
  Voorne atletiek Brielle
  TVS 90  /Spijkenisse