HENKIERUNNERS// TEMPELRUNNERS
Wedstrijden regio

Zo 20 okt Typhoonloop Gorinchem .Afstanden; 5/10km

Zo 21 okt Houtloop Delft. Afstanden; 5/10/15km

Za 27 okt Dijkloop Schoonhoven. Afstanden; 6/10/21.1km

Zo 28 okt Bertusloop Delft. Afstanden; 5/10km

Zo 28 okt Kuitenbijtersrun Naaldwijk .Start 2.00 uur Rondjes 3km


MEER WEDSTRIJDEN KLIK HIER 

Of de Hardloop kalender

Wandelen

Meer info kijk hier onder

Meer wandeltochten

Heel vaak werd deze loop georganiseerd door de Stellerunners uit Stellendam en waren er afstanden van 8 of 16km te lopen .De laatste 3 jaar is daar een verandering in gekomen en is het Stichting marathon Ouddorp die deze loop organiseert .Nu met een 5km en een 10.5km. De eerste twee jaar ging deze buiten Ouddorp langs  maar nu hadden ze het meer in Ouddorp zelf gehouden , met start en finish in het centrum. De ronde van 5km is nu het zelfde als de eerste ronde van de 10km maar dan moeten de 10km lopers nog een ronde lopen die net iets anders is dan de eerste ronde. Best leuk opgezet zo en er stonden op sommige plaatsen zelfs wat publiek te kijken . Moet eerlijk bekennen dat ik van te voren er een beetje negatief over was maar na afloop alleen maar lof over dit parcours. Echt een aanrader om hem volgend jaar ook te komen lopen.

Nu dan hoe het ging .Michael en Vincent waren mee gegaan met mij en die liepen de 5km .Ik liep de 10.5km .Voor het inlopen dacht je dat het goed te doen was buiten ,niet te warm en geen zon .Maar bij het inlopen merkte je toch wel dat het wat benauwd was ,dus ook weer zwaar zou worden.Meer dan 300 deelnemers die vertrokken uit het smalle straatje met na 50 meter gelijk een bocht naar rechts .Hier was het even opletten geblazen maar daarna geen last van de drukte gehad. Het ging weer lekker zwaar zoals verwacht .Ik zat wat te mopperen tegen mezelf dat het helemaal niks was en waar ik eigenlijk mee bezig was.Het ging voor geen meter .Nu heb ik dat wel vaker in het begin maar zo erg als nu had ik het nog niet gehad.Bij de doorkomst op de 5km zag ik de klok op 20.20 staan toch nog niet zo slecht als ik dacht. Voor me had ik nog een paar mooie doelen om naar toe te lopen dus na de doorkomst van de eerste ronde begon ik daar aan. Heb er een stuk of 7 kunnen inhalen en kwam op 40.37 min door op de 10km dus zelfs iets kunnen versnellen .Met nog 550 meter te gaan was daar dan de finish die ik na 42.37 min over heen ging . Niet helemaal tevreden maar wat maakt het uit .Michael liep over de 5km 21.17 min en werd tweede bij de heren en maakt elke keer weer een aardige stap naar zijn oude niveau. Vincent had 26.52 min en was blij dat het er weer opzat,wie eigenlijk niet.

Volgend jaar moeten jullie ook maar eens gaan naar deze loop want het is echt wel de moeite waard.

UITSLAGEN

Henk

Reacties (1)

Hoe gek moet je zijn om op een warme dag als deze vrijdag was in de avond even een strandloop te gaan doen. Nou heel gek volgens mij. Toch waren er 250 mensen die er niet zo over dachten ,waar onder Mark, Michael, Ruben ,Vincent en ik zelf. We waren met 5 lopers en wat fans naar Ouddorp afgereisd om daar de 4.2 km of de 10km te gaan lopen (Ruben en mijn persoontje dus 10km)Toen we om 19.30 uur werd afggeschoten was het nog aardig druk op strand,wat niet zo gek was .Want met 26 graden en heel weinig wind was het nog goed te doen op het heerlijke strand. Wij gingen dus lekker lopen inplaats van lekker de zee in te gaan . Ruben was voor ons niet bij te houden en liep keurig vooraan mee .Wij vier bleven op korte afstand dicht bij elkaar tot een km of 2. Want toen was de afslag naar het strand en werdt het zwaar. Jongens wat kan een paar km dan ver zijn zeker door het vele losse zand. Ik als 10km loper had veel eerder naar het harde gedeelte moeten afzakken maar bleef bij de massa die de 4.2km liep die meer gebaat waren om dat niet te doen.Je loopt wel een stuk om als je naar het harde zand was gegaan maar dat win je door de snelheid die je daar kan maken al heel snel terug. Mark ,Michael  en Vincent mochten na 2km strand links afslaan naar de finish .Mark had ondanks dat hij nog steeds gebleseerd en heel weinig getraind had toch een mooie tijd van 19.21 . Michael had 20.38 en Vincent 26.06 min. Ruben en ik mochten nog een stukje over het strand verder en konden een km verder naar boven .Toen kregen we 2.5km asfalt .Dan denk je ,zo even het tempo opschroeven .Natuurlijk ga je wat sneller maar door het vele zware strand waren de benen al aardig verzuurt. Na die 2.5km kregen we nog even 3km strand voor ons voeten .Wat was ik blij dat ik rechts af mocht naar de finish waar de laatste 50m nog even steil omhoog ging. Ruben had ondanks dat hij een stuk verkeerd had gelopen toch nog een goede tijd van 43.41 min .Ik kwam een stuk later binnen in 46.22 min .Moe maar voldaan gingen we naar huis en hopen we donderdag 16 augustus weer terug te keren in Ouddorp voor een 5 of 10.5km . UITSLAGEN STRANDLOOP 

Reacties

Het is zomer dus er is iedere zondag de Kerkpolderloop te doen .De éne keer in Delft en de andere keer in Den Hoorn. Dit maal was hij in Delft . Aan het deelnemers veld kon je zien dat er weinig lopen in de buurt waren .Er stonden denk ik wel 200 lopers aan de start en ook niet de minste want er werd ondanks de wind stilte en warmte vrij hard doorgelopen. Er is maar 1 afstand en wel de 5km. Start 10.15 uur. Wij waren met zijn drieen Michael, Ruben en ik zelf natuurlijk . Zoals zo vaak was ik rustig begonnen en probeer zo de race goed op te bouwen met de laatste km als snelste. Ook dit keer lukte dat. Voor de start had ik nog een praatje met Arie Visser die precies weet hoe ik loop en die zei mij dat ik hem bij de 3,5km wel zal tegenkomen en voorbij zal gaan . Het leuke voor mij was dat dit precies zo uit kwam .De hele tijd had ik hem in het oog maar kwam niet dichterbij ,maar na de 3km zag ik het gaatje kleiner worden en precies na 3,5km ging ik er voorbij.Nu nog even het laatste stuk afwerken dat door de warmte toch wel zwaar aanvoelde. Mijn tijd werd 19.42 min(22 plaats). Michael had 22.50 min, 1.10 sneller als de laatste keer en Ruben had 18.15 min die hoop ik nu weer eens doorzet en meer wedstrijden gaat lopen zodat hij nog veel sneller kan worden. Ondanks de warmte waar ik weinig last van had was het weer een prachtige loop. Volgende week is hij weer in Den Hoorn en helaas ben ik er niet bij.

Reacties

Zo eindelijk weer eens een verslag over een loopje . Had echt geen zin om wedstrijden te doen en als ik wel zin had vond ik de lopen iets te duur ,bijvoorbeeld Hoogvliet ( 15 euro 10km ) en Rozenburg (12.50 euro 10km) waar verleden jaar de afstand zeker meer dan 1,5km te kort was . Nu dus door het toe doen van Michael die pas weer aan het lopen is dus naar de Bertusloop in Delft. Echt een aanrader ,voor maar 2 euro heb je een precies uitgemete parcours en zelfs betere tegenstanders dan de boven genoemde  zogenaamde grote wedstrijden al moet ik er ook bij zeggen dat dat niet altijd is. 

Ik was met Vincent en Michael dus naar Delft gegaan om 5km te lopen .Later besloot ik toch voor de 10km te gaan omdat ik wat last had van de hamstring en ik niet wist of ik vol kon gaan .Het was perfect weer,een graad of 18 ,niet te veel wind en geen volle zon .De start ging niet goed bij mij ,ik raakte wat ingesloten maar na 100m hebben we alle ruimte om het weer goed te maken. Merkte zeker met de start dat ik wat wedstrijd ritme miste.Het ging zwaar.Later ging het  beter en besloot ik om de eerste 5km toch voor een tijd te gaan en dan de volgende ronde iets rustiger te lopen. De eerste 5km kwam ik door in 19.43 min waar ik redelijk te vreden mee was .Nu even gas terug en wat herstellen om na 1,5km weer wat tempo te maken ,althans proberen dan. Hier hadden we precies wind tegen en probeerde ik het toch om wat te versnellen,dit ging redelijk .Nu de laatste km nog. Deze gaat over een stuk van 700m slecht grind pad. Toch liep ik hier mijn beste km tijd en kwam ik uit op precies 40.00 min op de 10km. Dit  had ik zeker niet verwacht en was dan ook zeer tevreden. Michael had 23.59 min en Vincent 26.20 min op de 5km en ik weet zeker als we weer wat meer wedstrijden gaan doen met zijn alle dat die tijden niks voorstellen voor die twee .Bij mij is het een ander verhaal.

Komende 2 maanden heb je iedere week de Kerkpolderlopen die de éne week in Delft start en de andere in Den Hoorn. Gaat er gerust een keer naar toe.De afstand is dan alleen maar 5km maar is zeker de moeite waard.

Henk 

Reacties (1)
Crosslopen agenda
  Handige links
  Regio uitslagen
   Verenigingen

   Aaa  /Alblasserdam
   Avantri / Schoonhoven
   AV Fortuna /Vlaardingen
   AV Passaat / Papendrecht
   AV Spark/ Spijkenisse
   AV Waterweg /Maassluis
   AV Flakkee /Middelharnis
   AV Spirit/Oud-Beijerland
   Brugrunners / Spijkenisse

   Bertuslopen Delft
   Cav Energie /Barendrecht 
   De Kievitten /Bleiswijk
   Olympus70  / Naaldwijk
   Pallas 93   / Hellevoetsluis
   Parthenon   / Dordrecht
   PAC     /  Rotterdam
   RA     /    Rotterdam
   Voorne atletiek Brielle
   TVS 90  /Spijkenisse